🎄𝐒𝐄 𝐏𝐎𝐀𝐓𝐄 𝐒𝐈 𝐅𝐀𝐑𝐀 𝐙𝐀𝐇𝐀𝐑! Cozonac sanatos!

🎄𝐒𝐄 𝐏𝐎𝐀𝐓𝐄 𝐒𝐈 𝐅𝐀𝐑𝐀 𝐙𝐀𝐇𝐀𝐑! Cozonac sanatos!

Încearcă această rețetă de cozonac fără zahăr, cu îndulcitor, din făină cu indice glicemic scăzut, bogată în fibre!
 
•500g făină FiberPasta - https://diabetoline.com/products/faina-din-grau-italian-cu-indice-glicemic-mic-fiber-pasta-500-gr?_pos=1&_psq=FAINA&_ss=e&_v=1.0
• 3 gălbenușuri
• 2 linguri ERYTHRITOL (îndulcitor ) 
• 75g unt
• 300 ml lapte
• 25g drojdie
• 1/4 linguriță sare
• 1/2 linguriță coajă de lămâie
𝐔𝐦𝐩𝐥𝐮𝐭𝐮𝐫𝐚 :
• 1/2 borcan DUKANELLA (un fel de nutella fara zahar) 
• 200g nuci măcinate - sau migdale
• 1 gălbenuș
• 1 lingură fulgi de migdale
𝐌𝐨𝐝 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐫𝐞:
🍪 Încălzim laptele și topim untul.
Pentru reușita cozonacilor, ca regulă generală este cernerea făinii de două, trei ori. Operațiunea asta aereaza faina si ajuta la formarea unui aluat perfect.
🍪 Intr-un bol mare punem faina cernuta si adaugam sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, ERYTHRITOL si galbenusurile de oua. Începem sa amestecam cu mana si turnam cate putin lapte caldut (nu fierbinte), usor pana se incorporeaza ingredientele.
🍪 Peste acestea punem coaja de lamaie rasa si turnam cate putin din untul topit. Framantam si tot adaugam cate putin unt pana ce il incorporam in totalitate.
🍪 Aluatul se framanta cca.zece minute. Se acoperă cu un servet curat sau o folie de plastic si se lasă la dospit cca. 30-45 minute.
🍪 Aprindem cuptorul la 200 grade Celsius. Pregatim o tava de cozonac pe care o tapetam cu hartie de copt sau o ungem bine cu unt sau ulei si o presaram cu faina.
🍪 Pe o planseta presarata cu putina faina se taie aluatul in doua parti egale.
 
🍪 Fiecare parte de aluat se va transforma intr-o foaie dreptunghiulara pe care o intindem cu sucitorul. Pe foaie se întinde un strat subțire de DUKANELLA peste care se presara nuci macinate tot într-un strat subțire. Întinderea se face mai ușor daca aveti o spatula de patiserie. Aluatul se ruleaza străns.
🍪 Dupa ce am obtinut doua rulouri le impletim între ele si punem cozonacul in tava. Il lasam asa cca.15 minute apoi il ungem cu galbenus de ou peste care presaram niste fulgi de migdale. Puteti sa folositi mac, nuci sau sa-l lasati simplu.
 
🍪 Cozonacul se pune la copt in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius timp de 15 minute, apoi se reduce temperatura la 180-175 grade și se mai lasă la copt cca.30-35 de minute. Înainte de a scădea temperatura punem si o hartie de copt deasupra pentru a evita rumenirea puternica.
Cozonacul copt se scoate din tava si se lasa pe un gratar la racorit. Preferabil ar fi să îl tăiați dupa răcire. Noi nu am rezistat tentației si l-am mancat caldut.
 
Gustul este bun, dulcele este foarte discret, iar aroma CREMEI DUKANELLA intregeste gustul final.
Așadar se poate si cozonac fara zahar, un cozonac dietetic pentru pentru persoanele care țin regim, diabetici sau oricare dintre noi.�
#cozonacDietetic #cozonacPentruDiabetici
#FaraZaharAdaugat
 
𝐏𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐰𝐰𝐰.𝐝𝐢𝐚𝐛𝐞𝐭𝐨𝐥𝐢𝐧𝐞.𝐜𝐨𝐦
𝐂𝐨𝐦𝐞𝐧𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐩𝐥𝐚𝐬𝐚 ș𝐢 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧𝐢𝐜:
📞+𝟒𝟎 𝟕𝟓𝟖 𝟒𝟔𝟎 𝟖𝟔𝟎 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟗-𝟏𝟕 𝐝𝐞 𝐋𝐮𝐧𝐢 -𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢.