TORT CAPPUCINO -VEGAN

TORT CAPPUCINO -VEGAN

Pentru pandișpan:
125 g amestec de MIX FĂINĂ PT. PANDISPAN SI BRIOSE
13 g  îndulcitor pt gătit
6 g cacao pudră organică
125 g băutură de migdale fără zahăr la temperatura camerei
20 g crema de cocos la temperatura camerei
jumătate de pachet de praf de copt (6 g)
aroma de ciocolata
6 g pudră de cafea instant măcinată (poate fi și decofeinizată)
1 g ulei de cocos pentru ungerea formei

Pentru creme:
jumatate de portie de crema de prajitură
3 g cacao pudră
1 g cafea instant macinată (se poate si decofeinizata)

Pentru glazura de ciocolata:
35 g ciocolată
5 g ulei de cocos

Preparare Blat:
Se amestecă ingredientele (umedă și uscată separat, apoi se combină). Tapetați fundul formei noastre de tort (20 cm în diametru pentru mine) cu hârtie de copt siliconată și ungeți ușor părțile laterale. Turnați aluatul în el și nivelați-l cu o lingură umedă. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute, de jos în sus. Așteptați până se răcește.

CREMA:
De îndată ce jumătate din crema de prăjitură este gata, porționați-o în două. Se amestecă pudra de cacao și pudra de cafea într-una singură.

Sugestii:
Blatul își va pierde puțin din diametru în timpul coacerii. Tăiați fâșii de hârtie de copt și folosiți-le pentru a face un cadru strâns (inel) pentru tort și puneți-l înapoi în forma în care a fost copt, astfel încât marginea prăjiturii finite să fie drăguță și uniformă. Intindeti blatul, apoi crema alba, apoi crema de cafea. Pentru glazura de ciocolata, amestecati bine ingredientele la bain-marie și turnați peste prajitură, apoi neteziți. Se pune la frigider, se așteaptă până se solidifică și se taie in 12 parti egale.