🥗SALATELE RECI CU PASTE -Beneficii

🥗SALATELE RECI CU PASTE -Beneficii

O abordare ingenioasă pentru îmbunătățirea sănătății intestinale la persoanele cu diabet de tip 2 este utilizarea pastelor sau orezului rămas de la o masă pentru a fi consumate în ziua următoare. Această practică, uneori numită și "mâncare pentru a doua zi", poate aduce beneficii semnificative pentru sănătatea intestinului și gestionarea diabetului de tip 2.
 
Procesul de refrigerare a pastelor sau orezului și lăsarea lor să se odihnească peste noapte favorizează formarea amidonului rezistent. Acest tip de amidon nu este digerat în mod eficient în intestinul subțire și ajunge intact în intestinul gros, unde servește ca hrană pentru bacteriile benefice din microbiota intestinală. Prin urmare, consumul pastelor sau orezului rămas poate sprijini creșterea și echilibrul bacteriilor intestinale benefice, contribuind la sănătatea generală a intestinului.
 
Beneficiile consumului de paste sau orez rămas se extind și la gestionarea diabetului de tip 2. Datorită formării amidonului rezistent, aceste alimente au un impact redus asupra nivelului de zahăr din sânge. Consumul pastelor sau orezului rămas poate ajuta la menținerea nivelurilor de glucoză din sânge sub control, ceea ce este crucial pentru persoanele cu diabet de tip 2.
 
În plus, această practică poate contribui la reducerea aportului total de calorii din masă. Astfel, consumul pastelor sau orezului rămas poate fi benefic pentru persoanele care doresc să își mențină greutatea sau să slăbească, fără a compromite sănătatea intestinală sau controlul nivelului de zahăr din sânge.
 
În concluzie, utilizarea pastelor sau orezului rămas de la o masă pentru a fi consumate în ziua următoare poate fi o strategie simplă și eficientă pentru îmbunătățirea sănătății intestinale și gestionarea diabetului de tip 2. Prin formarea amidonului rezistent și reducerea impactului asupra nivelului de zahăr din sânge și aportului caloric, aceste alimente rămas oferă beneficii semnificative pentru persoanele cu diabet de tip 2.
 
🇮🇹🍝👩🏻‍🍳 RETETA:Paste Reci cu Sos de Avocado și Roșii Cherry
Ingrediente:
200g paste integrale FIBERPASTA (pentru un conținut și mai scăzut de carbohidrați)
🥑1 avocado copt
🧄1 cățel de usturoi
🍋Sucul de la o lămâie
🍅Un pumn de roșii cherry, tăiate în jumătăți
🌱Un pumn de frunze de spanac proaspăt sau busuioc sau coriandru pentru un plus de aromă
🧂Sare și piper după gust
🫒2 linguri de ulei de măsline extravirgin
 
👩🏻‍🍳Instrucțiuni:
🍝Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi clătește-le sub apă rece și lasă-le deoparte să se răcească complet.
🍝Prepară sosul: Într-un blender, combină avocado, usturoiul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper.
🍝Mixează până când obții o consistență cremoasă. Dacă este necesar, poți adăuga puțină apă pentru a-l subția.
🍝Amestecă pastele cu sosul: Pune pastele răcite într-un bol mare, adaugă sosul de avocado și amestecă bine pentru a le îmbrăca uniform.
🍝Adaugă roșiile și verdețurile: Încorporează roșiile cherry și frunzele de spanac sau busuioc, amestecând ușor pentru a combina ingredientele.
 
Servește: Poți servi salata de paste imediat sau o poți păstra în frigider pentru a se răcori mai mult.
 
Această rețetă este nu doar delicioasă, dar și sănătoasă, oferind o combinație bogată de fibre, grăsimi sănătoase și antioxidanți, totul cu un indice glicemic scăzut, ideal pentru menținerea nivelurilor de zahăr din sânge în limite normale pentru persoanele cu diabet de tip 2.